czwartek, 3 listopada 2016

Rogale świętomarcińskie na Święto Niepodległości


Wpis przeniesiony:


Do-zdjęć wykorzystałam produkty tekstylne ze sklepu e-obrus.pl i przepiękną zastawę Bogucice (mimo złotych elementów można ją myć w zmywarce!) ze sklepu www.polszklo.pl

10 komentarzy:

  1. Bardzo dziękuję Alicjo! Piękne dekoracje! Jestem pod wrażeniem, sama chyba bym się nie odważyła piec rogali świętomarcińskich. Udostępniam dalej twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję. To Twój wpis mnie zainspirował, a rogale nie takie trudne raczej pracochłonne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam tych rogali słyszałam ,ze są pyszne.Piękna dekoracja stołu na Święto Niepodległości.Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarz. Rzeczywiście te rogale są pyszne. Zrobiłam je specjalnie małe,żeby spróbować a nie najadać się nimi:) Pozdrawiam serdecznie

      Usuń
  4. Witam,ilu procentową śmietankę dodajemy do masy?

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja dodawałam kremówkę (od 30% do 36% tłuszczu).Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękuję za przepis a dekoracja i porcelana rewelacyjna. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Chcę zrobić te rogaliki na Święta. Ile dni są świeże? Oczywiście nie wątpię, że znikają szybko, ale chciałabym zrobić wcześniej i schować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spokojnie możesz tak zrobić. Robiłam ostatnio te rogaliki z białym makiem leżały kilka dni pod lnianą serwetką.

      Usuń