..KULINARIÓW

Bardzo lubię gotować i zdecydowanie mówię NIE przetworzonemu konserwowanemu jedzeniu. Lubię eksperymentować w kuchni: sprawdzam wygrzebane przepisy - często przerabiam je według własnego gustu, dostosowuję do moich urządzeń lub robię w wersji light .CZAS jest moim największym przeciwnikiem w walce o dobre jedzenie dla siebie samej i mojej rodziny , dlatego pomagam sobie różnymi urządzeniami: a raczej jednym nałogowo korzystam z Thermomix -a! Dzięki garnkom Zepter-a (pierwszy nabytek w naszym 25 letnim gospodarstwie) mogę smażyć bez tłuszczu i gotować bez pozbywania się cennych składników. Moja kuchnia jest dostosowana do szybkiego i prostego przygotowywania zdrowych posiłków.
Zdarza mi się też przygotowywać wymyślne i czasochłonne potrawy lubię być oryginalna - mam głowę pełną pomysłów i zawsze zauważam fajne inspiracje.
Jednym z powodów dla którego zaczęłam pisać ten blog był mój Brat, który był nowicjuszem kulinarnym. Dziś mogę się pochwalić, że moim największym sukcesem kulinarnym jest  mój Brat! Odżywia się zdrowo i gotuje z przyjemnością, schudł i nabrał zdrowego podejścia do życia - nie tylko na polu kulinarnym!

Jadalne ozdoby choinkowe


Pigwa - polska cytryna




Włoska specjalność mojego domu- Pastasciutta

 Pastasciutta

Sernik na zimno - specjalność mojego domu

 Sernik na zimno


Naturalna wegeta - mój basic

 przepis na ziołową wegetę

Zupa grzybowa


 zupa grzybowa krem

Dwukolorowe danie w jednym talerzu



Amoniaczki - zapomniane ciasteczka

 kruche ciasteczka

  Ciasto w zielone paski

 

Wszystko na zielono! Czyli grillowana cukinia z sosem czosnkowym i pietruszką



Pierniczki dojrzewające 

 Tradycyjne pierniki świąteczne





Brak komentarzy: