wtorek, 13 września 2016

Zepter czy Thermomix. Zupa grzybowa
















wpis przeniesiony http://zapraszamdostolu.pl/zepter-czy-thermomix-zupa-grzybowa/

8 komentarzy:

  1. No patrz.... Nawet nie wiedziałam, że te garnki Zepter takie są podobne do moich AMC! Moje mają też termostaty(łącznie z pipsem - nigdy tego nieużywam), pokrywkę też mogę postawić na uchu od garnka. Kupiliśmyje je ponad dwadzieścia lat temu i nadal są w użyciu. Wtedy firma AMC dawała dożywotnią gwarancję na te gary (my mamy) , obecnie skrócili czas do 30-stu lat. Thermomix mam bardzo stary, bo tą pierwszą wersję, wszystko w zasadzie funkcjonuje tak samo (prawie! mniej elektroniki!)jak w tym całkiem nowym.... Noooo... Gotowania na parze akurat w starym nie przewidziano. Wydaje mi się także, że ten roboczy dzbanek jest też obecnie nieco większy.Ostatnio używam go częściej, bo tak jak napisałam na IG - ot, po prostu przestawiłam w bardziej widoczne miejsce, co było zresztą stratą dla mojej maszynki do kawy na kapsułki, bo to ona musiała iść do kąta... ;)Ba! Niestety mała kuchnia nie pozwala mi ze wszystkim rozłożyć się tak jakbym chciała...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dorotko jesteśmy jedna pólka wiekowa - u mnie też wszystko w gospodarstwie ma po 20 lat:) Szkoda pysznej kawuni coś poprzestawiaj i niech ekspres wraca.. choć w Twoich pięknych filiżankach każda kawa musi być super!!

      Usuń
    2. Coś mi się wydaje, że jednak Ja to jestem dużo starsza od Ciebie... ;)

      Usuń
    3. Dorotko wszystko ustalimy nad Wałupszem :)

      Usuń
  2. Ja zaczełam gotować zupy w TM od jakiś dwóch miesięcy i skończył się problem z resztkami zupy, znika cała. A że mój młodszy syn posmakował już takich zup to nie muszę mu gotować osobno. Zawsze gotowałam w szybkowarze ale teraz zupy są zdrowsze bo beż żadnych polepszaczy. Nawet kostkę rosołową robie w TM. Marzy mi się jeszcze KichenAid do ciast, niestety TM ma jedną wadę nie ubija dobrze białek na bezę. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zupy TM są ekstra. Ja tez robię kostkę rosołową w 2 wersjach mięsną i wegetariańską. Nie znam KichenAid a pianę ubijam zawsze w TM - choć przyznam, że nie robiłam bezy. Ale chcę zrobić ciasteczka amaretto one też są na bazie ubijanych białek sprawdzę czy TM podoła :) Pozdrawiam

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Muszę szczerze przyznać, że nie moje - robiła je moja córka Agnieszka.

      Usuń